Resident #5: Didi Lehnhausen – Angels are aliens too

Painting installation by Tempel resident Didi Lehnhausen.
[also Saturday 12th & Sunday 13th of November 12:00 – 17:00]

Datum

11 november

Aanvang

17:00

Prijs

Gratis

Angels are aliens too is de nieuwste installatie van Didi Lehnhausen waarin ze het leven van een schilderij in relatie tot tijd, werkelijkheid en haar eigen lichaam onderzoekt. Door rituelen van baden, wassen, schrobben en strelen behandelt ze het oppervlak als een levend membraan waarin deze handelingen zichtbaar blijven. Zeven schilderijen zullen op het podium vergezeld worden door een serie van tweeëntwintig tekeningen. De installatie wordt gepresenteerd op het podium van Tempel, een nieuw plek voor hedendaags artistiek experiment in Amsterdam. 

De installatie opent op vrijdag 11 november om 17:00 en is zaterdag 12 en zondag 13 november te zien in Tempel van 10:00 - 17:00.

Didi Lehnhausen (1993), beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam. In haar praktijk bevindt Lehnhausen zich tussen realiteiten en balanceert zichtbaar tussen figuratie en abstractie. Momenteel wordt haar werk “Brief aan Karel” gepresenteerd in een expositie in The Grand Hotel, sinds het schrijven van deze brief aan Karel Appel, schildert Lehnhausen iedere dag. Angels are aliens too is de eerste publieke presentatie na een intensieve residentie in Tempel-Amsterdam.