Lichtstilte, concert #2

LICHTSTILTE is een hypnotiserende performance van Project Wildeman. Het project bestaat uit een installatie die gratis te bezoeken is. Voor de totale ervaring van het ritueel kom je naar een van de 4 concerten op 1/2/7/8/ december!

Datum

2 december

Aanvang

20:30

Prijs

€€12,50

29 en 30 nov ; 1 en 2 dec om 18.00-22.30 3 dec 12.00-22.30

 

De installatie is gratis te bezoeken. Project Wildeman presenteert 4 maal het rituele gedeelte van Lichtstilte. Deze performances vinden plaats vrijdag 1, zaterdag 2, donderdag 7 en vrijdag 8 december om 20.30 Kom de Lichtstilte ervaren.

LICHTSTILTE is een hypnotiserende performance van inbeeldingskracht en fantasie, waarin je geleidelijk aan in een aantal rituele fases wordt uitgenodigd om het Donkere Niets te ervaren. Om echt stil te staan. Zintuigen uit: geen geluid, geen licht, geen beeld. Pas dan kunnen je ogen wennen aan het donker. Zodat beter zicht ontstaat. Vanaf het zwarte gat en met de reis daar naartoe, maken we een nieuw perspectief op Aarde.

 

Project Wildeman daalt samen met het publiek steeds langzamer af naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat, het allerdonkerste mysterie van het universum. In Lichtstilte, een hypnotiserende exercitie van inbeeldingskracht en fantasie in muziek en tekst, word je uitgenodigd het Donkere Niets te ervaren en een nieuw perspectief op Aarde te ervaren.

 

Overal om ons heen in onze wereld lijkt er wel heel veel nadruk te liggen op licht. Licht schijnt overal, de hele tijd, ook ‘s nachts. In parken, langs paden, in kantoorpanden, havens, industrieterreinen. Middels een gezamenlijk ritueel gaan we in op de vraag wat al dat licht met ons doet en zoeken we naar een betere balans tussen het licht en het donker. Lichtstilte omarmt de duisternis.

 

Het speelveld waarin we op een aantal avonden Lichtstilte spelen is dan zoals nooit tevoren te beleven. Je komt binnen in de prachtige ruimte van de Tempel en betreedt het universum rondom het zwarte gat. Je kunt hier rustig gaan zitten om te ervaren wat er volgens ons gebeurt als je het zwarte gat echt in gaat. Alles lijkt te veranderen. Het zwarte gat slokt al je aandacht op en neemt de loop met je zintuigen. Weet je eigenlijk nog wel wat je ziet? Vreemde geluiden bewegen zich overal door de hele ruimte. Je ervaart rust, maar voelt ook een eigenaardig spanningsveld dat niet zo makkelijk meer onder woorden is te brengen. Weet je nog wel de weg naar buiten te vinden?

 

PROJECT WILDEMAN

Project Wildeman maakt nieuwe muzikale rituelen op bijzondere locaties. Samen met het publiek en vanuit trance-ervaring, experiment en improvisatie onderzoekt Project Wildeman de vele (on)denkbare dwarsverbanden tussen de mens, technologie en al het leven op de planeet Aarde.