Ruwe Diamant Festival – zaterdag

Tijdens het Ruwe Diamant Festival wordt de veelzijdigheid en schoonheid van de Diamantbuurt, haar culturele organisaties en vooral het opkomend talent aan het licht gebracht. In de omgeving van de Tolstraat vult de buurt zich met muziek, theater, performance, markt en meer!

Het Ruwe Diamant Festival is een festival voor buurt en stad en werd opgezet door CC Amstel, Tempel en Cinetol in samenwerking met verschillende buurt organisaties en met steun van de Gemeente Amsterdam en het Cultuurfonds.

We starten om 13:00 en het festival eindigt om 18:00. De entree is gratis!

Datum

24 juni

Aanvang

11:00

Prijs

€0,00 [gratis]
Programma:

Markt de Pijp:
Een markt voor en van de buurt! Tussen alle theater en straatactiviteiten door kan je deze gezellige markt bezoeken die voor de Diamantslijperij opgezet staat. Op de markt staan verschillende buurtiniatieven en -organisaties om hun activiteiten onder de aandacht te brengen en van alles aan te bieden. Dit jaar staan in ieder geval de volgende organisaties op de markt: Plan C, Heen en Weer, Wijkcentrum De Pijp & Natuur- en Milieuteam Zuid, Fonds voor Zuid, Combiwel (buurtwerk, jongerenwerk, kinderwerk), Vrijwilligerscentrale Zuid en de Tolkresj.

Tolplein:
Botanic Circus:
Botanic circus is a Healing Spa Happening: an installation where the audience can experience various actions. A mobile tea garden where they can pick there own tea, a plant scape where you can experience a 12 minute guided meditation. And we have a personal Steamdress, where one can have a herbal, one person steambath experience.
Meer programma T.B.A.

Muzikant op de trap:
Verschillende muzikanten uit de buurt komen op de trap van Tempel optreden. De namen worden nog bekend gemaakt!

 Cullinanplein:
 OBA maakplaats met activiteiten, ook voor kinderen!

Programma:

Diamant Tent:
Afrogrooves: Afrogrooves is een groeiende community van mensen met een gedeelde liefde voor West-Afrikaanse muziek. Tijdens optredens en open jamsessies worden de hypnotiserende klanken van afrobeat, afrofunk en highlife verkend en gevierd. De basisband varieert met drums, percussie, basgitaar, gitaar, toetsen, blazers en zang, maar er is ruimte voor alle mogelijk denkbare instrumenten. 

Duimalot: Gary Benjamin Gravenbeek alias “Duimalot” is op 30 augustus 1995 geboren op Utrechtse bodem. Als kind probeerde hij van alles uit: voetbal, diabolo, eenwieleren, kickboks, basketbal enzovoorts, maar daar was hij nooit voor een lange tijd content mee. Op zijn zevende begon het rappen en dansen er in te slijten. Wat begon met het imiteren van andere mensen na het avondeten voor het plezier van zijn moeder en broer, groeide al snel uit tot het schrijven van eigen teksten en opzoek gaan naar legitieme technieken. Welke discipline Gary ook beoefent, hij weegt dit vaak af volgens zijn drie basis principes: Creativiteit – Muzikaliteit – Impulsiviteit 

Meer programma T.B.A.