Ruwe Diamant Festival

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseerden wij samen met Cinetol en CC Amstel het Ruwe Diamant Festival!

Het festival was gebaseerd op een vieren van een ongepolijste edelsteen: een Ruwe Diamant. Het was een dag vol experiment en optredens van bekende en onbekende kunstenaars, zoals onder andere het Walking On Circus, the Paper Ensemble, Mayar Alexan en House of Circus. De veelzijdigheid en schoonheid van de Diamantbuurt stond centraal, haar culturele organisaties en vooral het opkomend talent dat zij huizen werd aan het licht gebracht. De buurt vulde zich met muziek, theater, performance, markt en meer!

Over de organisaties
Cinetol is een klein poppodium, broedplaats voor creatieven en een plek voor culturele programma’s, bijeenkomsten en evenementen. Een belangrijk onderdeel van Cinetol is het eetcafĂ© en expositieruimte: de Tolbar. Dit is de centrale ontmoetingsplek voor gebruikers van het gebouw en bezoekers uit de buurt en de rest van de stad.

Tempel huist in de voormalige bibliotheek in de Tolstraat en is een cultuurcentrum waar creatievelingen een werkplek kunnen huren en hun werk op het podium kunnen vertonen. Tempel organiseert zelf ook evenementen: lezingen, fluisterconcerten, filmavonden, exposities en workshops.

CC Amstel is een theater en cultureel centrum in de Amsterdamse Pijp. De activiteiten zijn tweeledig. Enerzijds is er de theaterprogrammering bestaande uit dans, circus, jeugd- en jongerenvoorstellingen. Anderzijds zijn er de sociaal-artistieke projecten van het eigen productiehuis. Verhalen en onderwerpen van buurt- en stadsgenoten vormen het startpunt.