Ruwe Diamant Festival – de avondroute

Op vrijdag 23 juni presenteren Cinetol, Tempel en CC Amstel: De Avondroute. Deze drie culturele plekken bevinden zich in een driehoek rond de Tolstraat. We nemen je mee op tour langs de drie podia door middel van drie route keuzes. Elke route brengt je langs een optreden in Cinetol, een voorstelling bij CC Amstel en een performance bij Tempel, allemaal op één avond! Onder begeleiding van een performer en stadsdichter wordt je van podium naar podium geleid. De avond wordt afgesloten met een afterparty.

Koop een ticket voor één van de onderstaande routes en beleef theater, muziek en cultuur op 1 avond! Alle routes starten voor Cinetol op het plein om 20:00. Daarna begint elke route op een ander podium tegelijk om 20:30.

Datum

23 juni

Aanvang

20:00

Prijs

€2,50 - 10,00
Gele route (route 1):

20:30 Start in Cinetol met Jane Bergkotte + Oliv Oliv: Oliv Oliv (Olivier Terpstra) en Jane Bergkotte werken samen aan een liveshow waarin het publiek onderdeel kan worden van het decor. Verwacht energieke dansbare muziek in een wereld vol projecties waar je als publiek doorheen kan bewegen. Jane’s beelden reageren op zichtbare en onzichtbare manieren op de muziek die Oliv Oliv maakt met zijn modulaire synthesizer.

21:15 Tempel met Able Noise V2: Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

22:00 En sluit af in CC Amstel met Dayna Martinez Morales - Movementalist: meer info t.b.a.

Tickets gele route


Rode route (route 2):

20:30 Start in Tempel met Able Noise V1: Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

21:15 CC Amstel met House of Circus: meer info t.b.a.

22:00 Cinetol met Danny Dubb: Danny Owusu Williams, ook wel bekend als Danny Dubb, behoort tot de nieuwe lichting aan Nederlandstalige r&b artiesten die een vleugje nostalgie in een nieuw jasje brengen. Geïnspireerd door grootheden zoals Aaliyah, Donell Jones, Sade en Jay Z zorgt Danny voor zijn eigen unieke volwassen muziekstijl.

Tickets rode route


 

Blauwe route (route 3):

20:30 Start in CC Amstel met Dayna Martinez Morales – Movementalist: meer info t.b.a.

21:15 Cinetol met Milou Mignon + Kike Zwagerman + Pau Sola: 

Milou Mignon is zangeres en theatermaker. Haar liedjes klinken als eigentijdse muziekdoosjes à la Spinvis, Edith Piaf en de sprookjes van Hans Andersen. Voor het Ruwe Diamantfestival maakt ze onder begeleiding van live muziek poëzie, waarbij ze zich laat inspireren door de buurt. 

22:00 Tempel met Able Noise V3: Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

Tickets blauwe route


-INFO-
Datum | 23 juni
Start | 20:00
Showtime | 20:30
Tickets | €10*

Voor bewoners van de Diamantbuurt geldt een verlaagd tarief van 2,50. Er zijn beperkte plekken beschikbaar. Je kan een ticket tegen gereduceerd tarief reserveren door te mailen naar info@cinetol.nl.

 De Avondroute is onderdeel van Ruwe Diamant Festival 2023 en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Amsterdam en het Cultuurfonds.